خدمات حرفه ای ما
با آپ تایم هاستینگ، از یک شبکه پایدار و امن بهرهمند شوید و به رشد کسبوکار خود سرعت ببخشید.
پشتیبانی شبکه
ارائه پشتیبانی جامع از زیرساخت شبکه شامل عیبیابی، نگهداری و بهینهسازی شبکه.
مجازی سازی
ایجاد محیطهای مجازی برای افزایش کارایی، انعطافپذیری و کاهش هزینههای زیرساخت.
بکاپگیری
تهیه نسخه پشتیبان از دادهها برای جلوگیری از از دست رفتن اطلاعات در صورت بروز مشکلات.
راه اندازی سرور فیزیکی
نصب، پیکربندی و راهاندازی سرورهای فیزیکی متناسب با نیازهای مشتری.
راه اندازی آنتی ویروس
نصب و پیکربندی نرمافزارهای امنیتی برای حفاظت از سیستمها در برابر تهدیدات سایبری.
پوشه اشتراکی
ایجاد محیطهای اشتراکی برای دسترسی به فایلها و منابع به صورت مشترک.
برای راه اندازی شبکه خود نیاز به مشاوره دارید؟
کارشناسان ما در خدمت شما هستند تا به تمام سوالات شما با شفافیت کامل پاسخ دهند.
۰۹۳۵۴۹۷۷۵۶۶سوئیچینگ، یکی از مفاهیم اساسی شبکه بوده و به فرایند ارسال بستههای داده (data packets) از یک دستگاه به دستگاه دیگر در یک شبکه محلی (LAN) یا یک شبکه گسترده (WAN) گفته میشود. یک سوئیچ، دستگاهی است که دادههای مشخص را از کانالهای ورودی دریافت کرده و آنها را به سمت کانالهای خروجی هدایت میکند، به گونهای که آنها به مقصد برسند.
از انواع دستگاههایی که میتوانند نقش سوئیچ را ایفا کنند میتوان به r و Application Gateway اشاره کرد. همچنین به لحاظ فنی چندین نوع سوئچینگ وجود دارد: Packet Switching، Circuit Swithing، Message Switching، Frame Relay و ATM Switching، Ethernet Switching و در نهایت IP Routing. انتخاب روش سوئچینگ به نیازهای خاص هر شبکه و فناوریهای مورد استفاده بستگی دارد.
ما در دپارتمان شبکه و ارتباطات آپ تایم هاستینگ، با بهرهگیری از دانش روز و متخصصین این امر، بهترین ابزار و روش سوئچینگ را برای شبکهی سازمانی شما طراحی، پیادهسازی و اجرا خواهیم کرد. در صورت نیاز به مشاوره در این خصوص با ما در تماس باشید.
پشتیبانی شبکه شامل چه خدماتی می شود؟
- اصلاح ساختار و مشکلات پایه ای شبکه در شروع کار
- رفع مشکلات شبکه کاربران بدون معطلی
- تهیه نسخه پشتیبان کامل (Backup) از تمامی اطلاعات
- افزایش امنیت شبکه و حفظ امنیت اطلاعات مجموعه
- مشاوره در خرید تجهیزات سخت افزاری و نرم افزار های مورد نیاز
- بهینه سازی، افزایش سرعت و ساده سازی روال کارها در شبکه
- مانیتورینگ تجهیزات شبکه برای جلوگیری از بروز ایرادات و اختلالات
از مهم ترین ویژگی های نرم افزاری که امروزه بر روی سرور های فیزیکی راه اندازی می شود می توان به مجازی سازی سرور اشاره کرد.
راه اندازی مجازی سازی اولین کاری است که کارشناس شبکه برای استفاده بهینه از سخت افزار قدرتمند سرور و ارائه خدمات پشتیبانی شبکه با کیفیت، آن را بر روی سرور فیزیکی راه اندازی می کند. در مجازی سازی سرور، سرویس های شبکه به صورت نرم افزاری به گونه ای از یکدیگر تفکیک می شوند که فعالیت هر سرور مجازی بر روی سرور مجازی دیگر تاثیر نگذارد.
به عبارتی دیگر اگر نرم افزار مالی مجموعه که بر روی یک سرور مجازی در سرور فیزیکی شما قرار دارد دچار ایراد شود و دسترسی لازم را به پشتیبانی نرم افزار مالی به گونه ارائه می شود که ایشان نتوانند بر روی سروریس های دیگر شبکه نظیر اشتراک فایل ها تاثیر بگذارند.
مجازی سازی سرور چیست؟
همانطور که میدانید سرویس های مختلف نرم افزاری بر روی سرور فیزیکی قرار میگیرند. در قدیم یک سیستم عامل بر روی سرور فیزیکی نصب میشد و تمامی سرویس های نرم افزاری مورد نیاز مانند نرم افزار مالی، فایل های اشتراکی و اتوماسیون در کنار یکدیگر بر روی همان سیستم عامل قرار میگرفتند اما این کار باعث ایجاد تداخل هایی بین سرویس های نرم افزاری می گردید.
برای رفع این مشکل هر سرویس نرم افزاری را بر روی یک سرور فیزیکی راه اندازی می کردند، اما هزینه خرید چند سرور فیزیکی برای بسیاری از مجموعه ها توجیه مالی نداشت!
در انتها فناوری مجازی سازی عرضه شد که امکان مجزا سازی سیستم عامل های مختلف را به گونه ای که به طور همزمان بتوانند فعالیت کنند به وجود آورد که در نهایت هر سرویس نرم افزاری فقط بر روی یک سیستم عامل نصب می شد و دیگر تداخلی بین این سرویس ها به وجود نمی آمد.
بکاپ سرور و موضوع بکاپ گیری سرور ها از جمله موارد بسیار حیاتی و مهم در زمینه پشتیبانی شبکه محسوب می شود و تنها در شرایط بحرانی است که اهمیت آن نمایان می شود.
بسیاری از افراد اهمیت سرویس بکاپ را در ابتدا احساس نمی کنند. چرا که خیلی از افراد فکر می کنند انرژی زیادی را برای تهیه بکاپ صرف می کنند و شاید استفاده ای از بکاپ نشود! این موضوع در صورتی است که بکاپ شاید یک بار در سال به کار بیاید و آن لحظه، لحظه ی مرگ و زندگی است، چون که اگر اطلاعات از بین رفته باشد راهی جز بازگردانی بکاپ وجود ندارد.
همچنین بکاپ گیری موضوع مهمی است که در خدمات شبکه هم کاربرد زیادی دارد و به عنوان یک قانون نانوشته باید قبل از هر تغییر مهمی که احتمال بازگشت به شرایط قبل از آن وجود نداشته باشد، یک نسخه پشتیبان از اطلاعات تهیه شود.
بکاپ سرور، سروری است که وظیفه بکاپ گیری را بر عهده دارد و باید این کار را به درستی انجام دهد.
معنی واقعی بکاپ
همه ی آدم ها دیگر می دانند بکاپ چیست! ولی برای کسانی که نمیدانند به زبان ساده کپی کردن اطلاعات را گویند ، به گونه ای که اگر اطلاعات از بین رفت بتوانند از نسخه ی کپی استفاده کنند ، اما بحث همین جاست! آیا در صورت از بین رفتن اطلاعات می توان از بکاپ استفاده کرد ؟ جواب در اکثر مواقع خیر است ! چون که بکاپ گرفتن اصولی دارد که افراد دیگر فقط کپی کردن اطلاعات را بلدند و به موارد دیگر بی توجهی می کنند ، ما در این مقاله می گوییم که موارد دیگر چیست، با آی تی پشتیبان همراه باشید.
اما شیوه کپی این اطلاعات باید بگونه ای باشد که در زمان تهیه خللی بر روی کار افراد ایجاد نشود و همچین در زمان بازگردانی به درستی و در کوتاه ترین زمان ممکن این اتفاق بیفتد.
همچنین یک بکاپ خوب باید ویژگی های مهمی همچون فشرده سازی و قابلیت رمز گذاری و کد گذاری را دارا باشد.
حفظ اطلاعات با سرویس بکاپ گیری در هنگام سرقت
سرقت دستگاهی که اطلاعات شما در آن ذخیره می باشد از جمله مواردی است که به ندرت برای افراد اتفاق می افتد و غیر قابل پیش بینی است اما زمانی که اتفاق می افتد افراد بیش از آنکه به فکر دستگاه از دسته رفته خود باشند به فکر اطلاعات از دست رفته می افتند که تنها در صورتی که از آن اطلاعات نسخه پشتیبان تهیه کرده باشند می توانند آن را بازگردانی کنند.
در برخی موارد در حجم های پایین می توان از سرویس های ذخیره سازی کلود مثل One Drive و Google Drive به منظور ذخیره فایل ها و سرویس بکاپ استفاده کرد اما برای حجم های بالاتر اطلاعات نیاز به خرید اکانت پریمیوم و ارتباط اینترنت خوب می باشد که برای ما به صرفه نمی باشد و در نتیجه نیاز به تهیه بکاپ از اطلاعات در بازه های زمانی مشخص وجود دارد.
مقابله با باج افزار ها توسط سرویس بکاپ گیری سرور
از مهم ترین ویژگی های بکاپ می توان به مقابله با باج افزار که تنها یکی از دسته بندی های بند افزار ها به حساب می آیند اشاره کرد
همانطور که احتمال می دانید پس از چند سال همچنان راه کار قطعی برای مقابله با باج افزار ها وجود ندارد و روز به روز بر تعداد آن ها افزوده می شود! به گفته خود شرکت های امنیتی بزرگ دنیا یکی از مهم ترین روش های مقابله با باج افزار نگهداری اطلاعات در چند جای مختلف است.
ما برای رفع این موضوع از شیوه بکاپ گیری استفاده می کنیم که به صورت آفلاین است، به این معنی که در سرویس بکاپ گیری آفلاین اطلاعات شما در جای دیگری ذخیره شده و ارتباط آن با شبکه شما قطع می باشد تا اگر شبکه و سیستم های شما آلوده شدند، بکاپ های شما آلوده نشوند
آسیب سخت افزاری و از بین رفتن اطلاعات
آسیب های سخت افزاری انواع زیادی دارند که هر کدام ممکن است برای دستگاه شما پیش بیاید.
سوختن هارد دیسک: هارد دیسک ها همانند بسیاری از قطعات الکترونیکی دیگر دارای یک طول عمر مشخصی هستند اما چیزی که هارد دیسک ها را نسبت به قطعات سخت افزاری دیگر آسیب پذیر می کند متحرک بودن آنهاست و این موضوع آن ها را در مقابل عواملی چون شوک حرکتی آسیب پذیر می کند.
انواع سرویس بکاپ سرور
۳ نوع اصلی بکاپ وجود دارد که در سرویس بکاپ گیری سرور ها مورد استفاده قرار میگیرد
Full backup
یک نسخه پشتیبان کامل که شامل تهیه یک کپی کامل از فایلها، پوشهها و هارد دیسکهای سازمان است. در اصل، تمام داده ها در یک نسخه پشتیبان گیری می شوند و به یک دستگاه ذخیره سازی منتقل می شوند. هنگامی که سرعت و سادگی بازیابی را در نظر بگیرید، این روش بهترین سناریو در برابر از دست دادن اطلاعات است. با این حال، زمان و هزینه مورد نیاز برای کپی کردن همه داده ها ممکن است آن را به گزینه ای نامطلوب برای بسیاری از متخصصان فناوری اطلاعات تبدیل کند.
Incremental backup
پشتیبان گیری افزایشی شامل پشتیبان گیری از تمام فایل ها، پوشه ها و هارد دیسک هایی است که از آخرین فعالیت پشتیبان گیری تغییر کرده اند. بکاپ تهیه شده می تواند آخرین نسخه پشتیبان کامل یا آخرین نسخه پشتیبان افزایشی باشد. فقط از تغییرات اخیر نسخه پشتیبان تهیه میشود، فضای ذخیرهسازی کمتری مصرف میشود و در نتیجه پشتیبانگیری سریع انجام میشود. با این حال، زمان بازیابی طولانی تر است زیرا نیاز به دسترسی به فایل های پشتیبان بیشتری وجود دارد.
Differential backup
پشتیبان گیری دیفرانسیل بین پشتیبان گیری کامل و پشتیبان گیری افزایشی قرار می گیرد. این روش شامل تهیه نسخه پشتیبان از فایلها، پوشهها و هارد دیسکهایی است که از آخرین نسخه پشتیبانگیری کامل ایجاد یا تغییر کردهاند (در مقایسه با تغییرات تنها پس از آخرین نسخه پشتیبانگیری افزایشی) فقط حجم کمی از داده ها بین فاصله زمانی آخرین نسخه پشتیبان کامل و فعلی پشتیبان گیری می شود که فضای ذخیره سازی کمتری را مصرف می کند و به زمان و سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد.
ذخیره سازی
وابسته شدن عمده خدمات به سرویسها و سامانههای فناوری محور و تولید حجم عظیم دادهها و اطلاعات وابسته به این سرویسها، ضرورت در نظر گرفتن راهکارهایی پایدار و امن جهت ذخیرهسازی دادهها و اطلاعات را بیش از پیش نشان داده است. فضای ذخیرهسازی موجود بر روی فضای دیسکی سرورها دیگر پاسخگوی نیاز ذخیرهسازی شرکتها نیست و حتما باید از راهکارهایی با امکان ذخیرهسازی و بازیابی اطلاعات با حجم بالا استفاده کرد.
امروزه استفاده از ذخیرهسازهای SAN (Storage Area Network) در محیطهای enterprise بسیار رایج شده است و با توجه به قابلیتهای ارائه شده توسط شرکتهای تولید کننده معتبر جهانی، بسیاری از نیازهای ذخیرهسازی، توسط این تجهیزات به خوبی پاسخ داده میشود. SANSها رایجترین معماری شبکه محور ذخیرهسازی در محیطهایی با نرمافزارهای بسیار حساس و حیاتی به شمار میروند و بازدهی بالا و تاخیر پایینی دارند. با ذخیرهسازی دادهها در یک فضای ذخیرهسازی اشتراکی و متمرکز، SANها این امکان را برای سازمانها فراهم میکنند که سازمانها بتوانند راهکارها و ابزارهایی سازگار برای امنیت، محافظت از دادهها و بازیابی از بحرانی داشته باشند.
یک SAN در واقع یک ذخیرهساز مبتنی بر بلوک است که دارای یک معماری با سرعت بسیار بالا برای اتصال سرورها به واحدهای منطقی دیسک (LUN) است.
یک LUN، مجموعهای از بلوکهاست که به عنوان یک دیسک منطقی به سرورها ارائه میشود. سرورها این بلوکها را پارتیشنبندی و سپس در یک فایل سیستم، فرمت نموده تا بتوانند از آنها به عنوان یک فضای دیسک منطقی جهت ذخیرهسازی دادهها استفاده کنند. امروزه SANها دو سوم بازار ذخیرهسازهای مبتنی بر شبکه را از آن خود کردهاند. این تجهیزات برای حذف نقاط شکست منفرد (SPoF) و بازیابی سریع در مواقع بحران، بسیار کاربردی هستند.
از SANها در برنامههای کاربردی که نیاز به کارایی بالا دارند، استفاده میشود. از جمله این کاربردها میتوان به پایگاه دادههای Oracle، پایگاه دادههای SQL Server، پیادهسازی راهکارهای مجازیسازی با استفاده از VMware، KVM، Microsoft Hyper-V، پیادهسازی VDIها، محیطهای SAP، ERP و CRM اشاره نمود.
ما در شرکت آپ تایم هاستینگ قادریم با شناسایی نیاز ذخیرهسازی شما، بهترین راهکار ذخیرهسازی مجموعه شما را انتخاب کرده و به شما پیشنهاد نمائیم. خدمات تأمین محصول، طراحی، راهاندازی، پشتیبانی و آموزش مرتبط با تجهیزات ذخیرهساز خود را از هر برند مطرح دنیا از صفر تا صد به ما بسپارید.
راه اندازی سرور فیزیکی از مهم ترین پیش نیاز های لازم برای ارائهآپ تایم هاستینگ با کیفیت است. به عبارتی دیگر وقتی راه اندازی سرور فیزیکی شما به صورت استاندارد انجام شود، مجموعه شما کمتر دچار مشکلات مختلف در شبکه می شود و کارشناس پشتیبانی شبکه کافی است تا به طور منظم بررسی های لازم را در جهت جلوگیری از بروز مشکلات مختلف انجام دهد.
حال راه اندازی سرور فیزیکی خود شامل مراحل مختلفی می شود که ما درآپ تایم هاستینگ سعی کرده ایم تا تمامی موارد مربوطه را به صورت ساده و کلی برای شما بازگو کنیم تا اگر قصد برون سپاری خدمات راه اندازی سرور فیزیکی را دارید، بدانید باید چه مواردی را از کارشناس شبکه درخواست کرده و تحویل بگیرید.
راه اندازی رید در سرور
به طور کلی راه اندازی رید درسرور به منزله جلوگیری از حذف ناخواسته اطلاعات انجام می شود. رید ها خود انواع مختلفی دارند اما ما در آپ تایم هاستینگ حداقل از رید شماره ۵ استفاده می کنیم که باعث می شود اگر یکی از دیسک های ذخیره سازی (که می تواند هارد یا اس اس دی باشد،) آسیب دید، هیچ گونه اطلاعاتی از بین نرود و تنها با جایگزینی دیسک جدید وضعیت سرور شما به حالت طبیعی بر گردد.
رید یک قابلیت سخت افزار افزاری و در برخی مواقع نرم افزاری است که اطلاعات سرور را به گونه ای بر روی چند دیسک به طور همزمان ذخیره می کند تا در صورت آسیب دیدگی یک یا چند دیسک، اطلاعات از دیسک های دیگر قابلیت استفاده و بازنویسی داشته شوند.
راه اندازی مجازی سازی
پس از راه اندازی موارد سخت افزاری سرور های فیزیکی به سراغ راه اندازی های نرم افزاری می رویم. حتما میدانید که یک سرور به طور ساده یک کامپیوتر قوی با منابع سخت افزاری قوی است. پس باید به طور بهینه از این منابع استفاده کرد!
به همین منظور برای بهره وری بالا در سرور های فیزیکی از مجازی سازی استفاده می کنند. در مجازی سازی می توان تعدادی سیستم عامل را به صورت همزمان بر روی سرور نصب کرد، به گونه ای که قدرت منابع سخت افزاری بین این سیستم عامل ها تقسیم می شود و هر سرویس نرم افزاری را بر روی یک سیستم عامل راه اندازی می کنند.
مجازی سازی باعث باعث می شود تا خرابی سیستم عامل ها و سرویس های نرم افزاری مختلف بر روی یکدیگر تاثیر نگذارند تا کل فرایند سرور مختل نشود.
نصب سرور های مجازی
پس از نصب سرویس مجازی سازی سرور نوبت به نصب سرور های مجازی مورد نظر بر روی آن می رسد. در اکثر مجموعه از ۴ سرور مجازی به طور عمومی می بایستی استفاده کرد تا وضعیت شبکه در بهینه ترین حالت خود و همچنین کم نقص ترین حالت خود باشد و بماند! در ادامه به صورت تک تک این سرور های مجازی را معرفی می کنیم و درباره آن ها به صورت کلی توضیح می دهیم:
حال که بستر مجازی سازی نصب شده است باید ماشین های مجازی یا همان سرور های مجازی آن نصب و راه اندازی شوند که وابسته به هر مجموعه می توانند متفاوت باشند اما ما در زیر برخی از ماشین های مجازی را که برای بسیاری از کسب و کار ها لازم و ضروری است را عنوان می کنیم:
- سرور مدیریت شبکه Domain Controller
- سرور اشتراک گذاری File Server
- سرور آنتی ویروس Antivirus Server
- سرور مالی Financial Server
- سرور بکاپ گیری Veeam Backup
- سرور ایمیل
- سرور اتوماسیون اداری
- سرور CRM
مهم ترین دارایی یک مجموعه اطلاعات یک مجموعه است که در طی سالیان سال بدست آمده است و با یک بی احتیاطی می تواند به سادگی از بین برود. از طرفی دیگر پیدایش باج افزار ها باعث شده است که اهمیت استفاده از آنتی ویروس ها بیش از پیش آشکار شود.
شاید با خودتان بگویید که بکاپ تهیه می کنید و در زمان آلودگی به باج افزار ها یا بد افزار های دیگر بکاپ های مورد نیاز خود را بازگردانی می کنید! اما از کجا می دانید بکاپ های شما آلوده نشده است؟ اگر فکر می کنید باج افزار ها اثر خود را در همان لحظه نمایان می کنند سخت در اشتباهید!
این موارد تنها نکات کوچکی بود در رابطه با اهمیت امنیت در پشتیبانی شبکه های کامپیوتری بود، حتی شبکه هایی که اندازه آن بسیار کوچک است و مدت هاست که بدون ایراد در حال کار کردن هستند. فراموش نکنید شما یک بار تصادف می کنید! و یک بار یکی از عضو های بدن خود را از دست می دهید، پس چه بهتر که همیشه مراقب باشید تا دچار نقص عضو نشوید!
چرا باید از آنتی ویروس استفاده کنم؟
جلوگیری از حذف ناخواسته اطلاعات مهم ترین دلیل استفاده از آنتی ویروس ها و نرم افزار های مختلف امنیتی است. عملا با آلودگی سیستم شما به واسطه برخی از بد افزار ها، اطلاعات شما غیر قابل استفاده می شود و این موضوع تقریبا تفاوتی با حذف شدن آن ها ندارد!
غیر قابل استفاده شدن اطلاعات شما می تواند با آلودگی کامپیوتر شما به واسطه باج افزار ها اتفاق بیفتد که عملا احتمال بازیابی اطلاعات در این شرایط نزدیک صفر است و با ریسک مالی زیادی همراه است. در برخی موارد دیگر اطلاعات شما به نوع مخفی سیستمی تغییر شکل پیدا می کند و کاربران عادی قادر به مشاهده کردن این فایل ها نیستند.
چرا ما به بد افزار آلوده نشده ایم؟
آلودگی سیستم شما به بد افزار های مختلف مانند تصادف های خودروی شماست که ممکن است اتفاقی خاصی نیفتد و با صرف مقداری پول همه چیز رو به راه شود اما آلودگی سیستم شما به بد افزار های خطرناک مانند تصادف کردن شما و نقص عضو شدن شماست که بسیار به ندرت اتفاق می افتد اما دیگر راه درمان و برگشتی وجود ندارد!
موجی بودن حمله بد افزار های کامپیوتری موضوع دیگری است که باعث می شود اهمیت آن جدی گرفته نشود. این موضوع در دنیای واقعی همانند ویروس هایی نظیر کرونا و انفولانزاهای فصلی است که در بازه زمان خود آلودگی ها و مرگ و میر هایی را ایجاد می کنند اما پس از عبور از موج مورد نظر، به فراموشی سپرده می شوند.
از طرفی دیگر در بسیاری از مواقع افراد متوجه آلودگی سیستم به بد افزار ها نمی شوند چرا که این موضوع در ابعاد کوچک تر و مختلف دیگری نمایان می شود که می توان به نمایش پیغام های خطای مختلف، درگیر کردن منابع سخت افزاری و در نهایت کندی روال انجام کار ها و سیستم اشاره کرد که در طولانی مدت تاثیر خود را نشان می دهند.
چرا برخی شرکت ها از آنتی ویروس استفاده نمی کنند؟
قیمت بالا
تقریبا مهم ترین دلیل استفاده نکردن از آنتی ویروس های اورجینال قیمت بالای آن هاست که سازنده کشور های دیگر هستند و به دلار محاسبه می شوند.
این قیمت برای بسیاری از کشور ها قیمت ناچیزی حساب می شود اما برای ایران که بسیاری از نرم افزار ها به صورت کرک شده و قفل شکسته شده استفاده می شود، قیمتی بالا قلمداد می شود.
طبیعتا استفاده از محصول امنیتی که امنیتش زیر سوال رفته و قفل آن شکسته شده است توصیه نمی شود.
تداخل با نرم افزار های ایرانی
حتما شرکت های تولید کننده و فروشنده نرم افزار های مالی و اداری به شما گفته اند که آنتی ویروس و فایروال سیستم خود را غیر فعال کنید!
این موضوع از عدم رعایت استاندارد های لازم برای تولید نرم افزار ها ناشی می شود و در نتیجه آنتی ویروس ها و فایروال ها هستند به برخی از آن ها واکنش نشان می دهند.
این موضوع راه حل دارد و با تنظیمات درست بر روی آنتی ویروس ها قابل رفع می باشد و دیگر نیاز نیست امینت کل یک سیستم و یا شبکه بخاطر یک نرم افزار زیر سوال برود.
کاهش سرعت سیستم
هر نرم افزاری که بر روی سیستم شما نصب می شود، در زمانی که در حال فعالیت است بخشی از منابع سخت افزاری را اشغال می کند..
آنتی ویروس ها نیز از این موضوع مستثنا نیستند، با این تفاوت که همیشه در پس زمینه در حال فعالیت هستند و بخشی از منابع سخت افزاری را درگیر می کنند.
زمانی که کامپیوتر شما منابع سخت افزاری کافی در اختیار نداشته باشد طبیعتا کند می شود و باید آن را ارتقا داد تا تمامی نرم افزار ها بتواند به درستی کار کنند.
پوشه های اشتراکی یا همان شیر فولدر ها برای انتقال سریع اطلاعات بین کامپیوتر هایی که در یک شبکه قرار دارند استفاده می شود. این پوشه بر روی سرور قرار دارد و shortcut آن را بر روی کامپیوتر های دیگر قرار میگیرد تا با کپی اطلاعات خود بر روی آن، کاربران دیگر نیز قادر به دیدن و استفاده از آن اطلاعات باشند.
پوشه های اشتراکی از سرویس هایی است که در شبکه های کامپیوتری و پشتیبانی شبکه کاربرد زیادی دارد و بسیاری از افراد به جای استفاده از فلش یا دیسک برای انتقال اطلاعات از شیر فولدر ها برای این کاراستفاده می کنند.
مزایای پوشه اشتراکی
۱-افزایش سرعت انتقال
افزایش سرعت انتقال اطلاعات و در نهایت افزایش سرعت روال کارها از مهم ترین مزیت های پوشه های اشتراکی هستند. این افزایش سرعت خود به قسمت های مختلف تقسیم می شود.
۱- افزایش سرعت به واسطه کپی یک باره اطلاعات در شیر فولدر و عدم نیاز به به کپی مجدد آن در مقصد.
۲- افزایش سرعت به دلیل عدم نیاز به استفاده از یک دیوایس جانبی مانند فلش یا هارد دیسک اکسترنال
۲-بکاپ از پوشه اشتراکی
مجموعه آی تی پشتیبان متناسب با قرارداد نگهداری و پشتیبانی شبکه مجموعه مورد نظر اقدام به تهیه فول بکاپ از اطلاعات سرور ها می کند. از طرفی مکان اصلی پوشه اشتراکی داخل سرور ها هستند و به طبع از آن ها هم بکاپ تهیه می شود.
۳-امنیت اطلاعات پوشه اشتراکی
امنیت اطلاعات در پوشه اشتراکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است ، بخشی از موضوع امنیت اطلاعات به مجوز های پوشه اشتراکی مربوط می شود. به عنوان مثال وقتی هر کسی فقط به پوشه ی خودش دسترسی رایت اطلاعات داشته باشد. بد افزار ها مجبور به رعایت این مجوز ها هستند و انتقال آن ها به پوشه ها و سیستم های دیگر بسیار سخت تر می شود. از طرفی دیگر استفاده از آنتی ویروس می تواند امنیت اطلاعات از جمله در پوشه اشتراکی به حداکثر برساند.
پیاده سازی پوشه اشتراکی در سازمان ها
حال یک مجموعه اداری را در نظر بگیرید که حداقل ۱۰ پرسنل اداری دارد و آن ها نیاز دارند تا اطلاعات را بین یکدیگر جا به جا کنند. پس برای رفع این نیاز از پوشه اشتراکی استفاده می کنند. اما نوع استفاده آنها باید متقاوت باشند و قوانین مخصوص به خود را داشته باشد. برای مثال کارفرما می خواهد یک پوشه فقط مخصوص ارسال گزارش کار به اشتراک گذاشته شود. پس باید مجوز های برای آن پوشه در نظر گرفته شود تا دیگران نتوانند به اطلاعات بقیه دسترسی داشته باشند و گزارش کار های بقیه را ببینند
حتی استفاده عادی از پوشه به اشتراک گذاشته شده نیز باید قوانین خاص خود را داشته باشد، به عنوان مثال باید مجوزی تعیین کرد تا هر کسی نتواند اطلاعات دیگران را حذف کند. اگر بخواهیم به طور کامل تر توضیح بدهیم در این سناریو ما یک پوشه به نام عمومی (Public) را به اشتراک میگذاریم که در آن به تعداد اعضای به نام خودشان پوشه وجود دارد و هر کسی فقط می تواند داخل پوشه ی خود اطلاعاتی را ایجاد کند و یا تغییر دهد . دیگران فقط می توان اطلاعات پوشه های افراد دیگر را بخوانند و یا آن ها را کپی کنند و اجازه تغییر یا پاک کردن را ندارند. به این صورت هر کسی مالک پوشه ی خودش است و تنها می تواند از اطلاعات دیگران استفاده کند. به عبارتی هر کسی نسبت به پوشه ی خود کنترل کامل دارد و نسبت به پوشه ی بقیه افراد تنها مجوز خواندن دارد.
۱-پیاده سازی اشتراک گذاری پوشه
همان طور که گفته شد در بسیاری از شبکه های کامپیوتری از سرویس اشتراک گذاری پوشه ها استفاده می کنند ، به گونه ای که یک پوشه را در یک کامپیوتر به اشتراک می گذارند و بقیه کاربران توسط کامپیوتر های دیگر شبکه به آن پوشه متصل می شود و اطلاعات مورد نظر خود را بر میدارند و یا اینکه اطلاعاتی را در آن پوشه اضافه می کنند تا بقیه افراد بتوانند از آن ها استفاده بکنند.
۲-پوشه اشتراکی شخصی
آپ تایم هاستینگ به صورت پیش فرض در سناریو راه اندازی و پشتیبانی شبکه های کامپیوتری علاوه بر اشتراک پوشه ی عمومی (Public) پوشه ای به نام شخصی (Private) را برای هر کاربر به اشتراک می گذارد. مجوز ها بر روی این پوشه به گونه ای تنظیم شده است که تنها هر کاربر به پوشه ی خودش دسترسی کامل دارد و هیچ کاربری نسبت به پوشه ی دیگران هیچگونه دسترسی ندارد ، به عبارتی پوشه ی شخصی (Private) یک پوشه ی شخصی است تا کاربر آن پوشه بتواند اطلاعات مهم خود را به عنوان بکاپ در آن نگهداری کند تا در صورتی که به دلایل سهوی یا عمدی اطلاعات خود را از یک طرف از دست داد بتواند از نسخه ی بکاپ استفاده کند
دیگر استفاده های پوشه اشتراکی
استفاده از پوشه اشتراکی کاربرد های بسیار زیادی در مجموعه ها می تواند داشته باشد که این موضوع وابسته با نیاز کارفرما است ، کارفرما نیازهایی را مطرح می کند و پشتیبان شبکه موظف است متناسب با نیاز ، مجوز های مورد نیاز را اعمال کند.
سرعت انتقال اطلاعات در پوشه اشتراکی
سرعت انتقال اطلاعات در پوشه اشتراکی به عوامل مهمی بستگی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به سرعت انتقال کابل شبکه ، پهنای باند سوئیچ شبکه و همچنین سرعت کارت شبکه فایل سرور اشاره کرد. خاطر نشان می گردد که سرعت انتقال اطلاعات در حجم های کمتر از ۱۰MB زیاد به چشم نمی آید ولی در مجموعه های که از فایل های سنگین تر نظیر فایل های گرافیکی استفاده می کنند سرعت انتقال اطلاعات بیشتر به چشم می آید
مزایای استفاده از پوشه اشتراکی
از مزایای پوشه اشتراکی می توان به سرعت بالای انتقال اطلاعات نسبت به روش های دیگر از جمله استفاده از فلش و هارد دیسک اشاره کرد. این موضوعی زمانی اهمیت دو چندان پیدا می کند که چندین نفر باید بر روی یک فایل واحد کار کنند.
مزیت دیگر این موضوع حفظ امنیت اطلاعات به دلیل عدم نیاز به استفاده از فلش و هارد دیسک برای انتقال اطلاعات است.
معایب استفاده از پوشه اشتراکی
از معایب استفاده از پوشه اشتراکی می توان وابستگی آن به سرور را نام برد. به گونه ای که اگر به هر دلیلی فایل سرور مجموعه دچار ایراد شود و سرویس File Sharing از کار بی افتد ، پرسنل مجموعه دیگر نمی توانند فایلی را به واسطه آن جا به جا کنند. البته این موارد در صورت استفاده از سرور دوم به منظور بکاپ قابل رفع است.